Kısa Anlamlı Sözler

Yorum Ekle
En hızlı olmak yarışı 1. Sırada tamamlayacağın anlamına gelmez. Koşarken arkana bakman gerekebilir, hiç beklemediğin anda geçilirsin.
Hayat zamanla yarışma sanatıdır ve sadece yarışa katılanlar yarışı kazanabilir. Yarışın başında en erken olmanız sonuncu olacağınız anlamına gelmez. Her yarış son düzlükte kopar.
Geçmişiniz sizin elinizde değildir. Gelecekte yapacaklarınız ile geçmişinizi değiştiremezsiniz ama geçmişinizi unutturabilirsiniz.
Yüzüne gülen herkes iyi niyetli olmayabilir. İnsanın niyetini anlamak için gizlediklerini bilmek gerekir.
Tesadüf diye bir şey yoktur. Her şeyin mantıksal açıklaması vardır. Mantığa sığmayan açıklamalar insan beyninin yetersiz olduğunu gösterir.
İnsan attı her adımın hesabını kendi verir. Adımları atarken iz bırakmaksak, hesabın daha fazla sorulacaktır.
Şeffaf olmak realiteyi de yanında getirir. Gizli olan şeyler gerçek olmama ihtimali vardır.
Hayat insana ne kazandırıyorsa onu geri almasını bilir. Hayatla oyun oynamak zordur fakat ödülleri çok büyüktür. Ödül oyununa katılmak için hayatla mücadele etmelisiniz.
Aşık olduysan, fazla dürüstsen ve hayatta hiçbir şeyden korkmuyorsa sende artık kaybetmeye hazır hale gelmişsindir.
Gözünüz kapalı bir yola girerseniz, sonuçlara hazır olmalısınız. Gözleriniz kapalıyken beliren o ışık, umut ışığı değil, sona yaklaştığınızı gösteren bir detay olabilir.
Aşkı öğrenmek yerine yalnızlığı öğrenmeye çalış. Çünkü hayatın boyunca yalnız kalacaksın. Aşık olsan bile kendinle yaşamayı öğrenmen gerekiyor.
İnsanın tahammül etmekte en zorladığı kişi kendisidir. Bu nedenle kendimizle barışık olmamız gerekir. Kendinle barışmayan dünya ile anlaşamaz.
Hayat kafamızın içinde yaşadıklarımız değil, hayata geçirdiğimiz projelerdir. Düşünmek insana bir şey katmaz, harekete geçmek gerekir.
Kişi iyi bir insan olduğunu iddia ediyorsa, şeytanı bile kıskandıracak kapasitedir. İyi bir insan konuşarak değil icraatleri ile kendini belli eder.
Dünyanın değişmeyeceğini düşünüyorsan tam bir ahmaksın. Değişmeyen tek şey değişimdir ve sende bu değişimin içinde yer alacaksın.
Kaybetmeye tahammülün yoksa, kaybetmeyi öğrenmen gerekir. İnsan öğrenmediği şeyi yenemez.
Nefes aldığın her gün için dua et, alamadığın günler bunun için şansın olmayacak.
Anlamlı yazılar konumuzun sonuna geldik, daha fazlası için anlamlı sözler yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum için açıklama